top of page
  • info491752

Gemeente Harderwijk nu ook Ambassadeur van Starterscollectief Veluwe

Starterscollectief Veluwe is er voor en door ondernemers. De stichting Starterscollectief Veluwe ondersteunt startende ondernemers (tot maximaal 5 jaar) op de Noord-Veluwe met kennis en informatie. Daarnaast faciliteert het Starterscollectief in de mogelijkheid om samen te netwerken. Hiermee wil de stichting een bijdrage leveren aan een succesvolle start en groei van het bedrijf van de startende ondernemers en zo de regionale economie stimuleren. Door financiële steun van partners, vrienden en ambassadeurs kan het Starterscollectief Veluwe startende ondernemers in de regio met elkaar verbinden, van elkaar laten leren en hen vooruit helpen. Een van die ambassadeurs is de gemeente Harderwijk.


De gemeente heeft verbinding met ondernemers hoog in het vaandel staan, en dus ook met starters. Gemeente Harderwijk en Starterscollectief onderhouden wederzijds actief contact over hun activiteiten. Een voorbeeld van een nieuw initiatief van de gemeente Harderwijk om startende ondernemers te ontmoeten was een ontbijtbijeenkomst in het voorjaar, op dinsdag 21 maart jl. Alle ondernemers die in het afgelopen jaar van start zijn gegaan waren hiervoor uitgenodigd. De bijeenkomst met wethouders Wilco Mazier van financiën, verkeer en recreatie, en Martijn Pijnenburg van economie, duurzaamheid en cultuur, was een groot succes met een hoge opkomst. Ook de voorzitter en de vicevoorzitter van het Starterscollectief Veluwe waren aanwezig om het Starterscollectief te promoten bij de verse ondernemers.


Een andere activiteit voor ondernemend Harderwijk, mede op initiatief van de gemeente, is het organiseren van een reeks impactseminars bij Green Offices in Harderwijk. Hier komen onderwerpen aan bod die dichtbij ondernemers staan, waarbij de nadruk ligt op betekenisvol ondernemen. Het Starterscollectief Veluwe promoot de seminars bij zijn achterban en is vaak bij deze inspirerende bijeenkomsten aanwezig. Hier lees je meer informatie op de gemeentesite over de impactseminars.
De overeenkomst voor het ambassadeurschap van de gemeente Harderwijk met het Starterscollectief Veluwe werd ondertekend door wethouder Martijn Pijnenburg. Hij vindt het Starterscollectief een mooie en heel belangrijke aanvulling op de verbinding met en hulp aan startende ondernemers. Op de foto wethouder Martijn Pijnenburg met Edith Stegeman en Wendy de Haan, voorzitter en vicevoorzitter van Starterscollectief Veluwe.

Starterscollectief Veluwe organiseert acht netwerkavonden per jaar met verschillende thema’s die startende ondernemers aanspreken. Deze worden afwisselend gehouden in de gemeenten op de Noord-Veluwe die ambassadeur zijn. Iedere startende ondernemer die op de Noord-Veluwe gevestigd is, kan zich bij het Starterscollectief Veluwe aansluiten door zich in te schrijven voor de nieuwsbrief van dit collectief. Automatisch volgen dan ook de uitnodigingen voor de netwerkavonden en andere interessante informatie voor starters.

Ben je geïnteresseerd, maximaal 5 jaar geleden gestart met een onderneming en nog geen deelnemer? Meld dan hier aan!

10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page